Samenwerkingsproject met O.R.S. Lek en Linge afgerond met de overhandiging van een cheque

Op 13 november overhandigde Fouad Sidali een bedrag van 200 euro aan de projectgroep Zuid Afrika van Lek en Linge. Een mooi sluitstuk van een gezamenlijk project dat van start ging op het Multicultureel Festival, eind september. Daar verkochten De Wereldwinkel Culemborg en Lek en Linge in een marktkraam Fairtrade producten, waarvan een deel van de opbrengst bestemd was voor drie projecten in Zuid Afrika die door Lek en Linge ‘geadopteerd’ zijn: de Winnie Rust foundation, de bibliotheek Jeff Buvhi en Project Igugu Lebanthu. Vervolgens is gedurende 4 weken 10% van de omzet van een aantal actie artikelen (geselecteerd door leerlingen van Lek en Linge) eveneens bestemd voor deze projecten.

Het bestuur van de Wereldwinkel Culemborg heeft de opbrengst van deze actie met plezier verdubbeld – vanwege de belangrijke kleinschalige projecten en vanwege de mooie samenwerking die tot stand gekomen is.

Met deze actie hebben we laten zien dat eerlijke handel met respect voor mens en milieu, en acties die gericht zijn op armoedebestrijding en educatie in kansarme gebieden hand in hand kunnen gaan!

Lees hier mee over de Winnie Rust Foundation en de projecten.