Nieuw in assortiment Chocolatemakers

De chocolatemakers werken sinds 2013 samen met boerencoöperatie Norandino. De 1500 aangesloten boeren verbouwen uitsluitend fairtrade & biologisch cacoabonen. De Chocolatemakers werken op alle vlakken zo ‘groen’ mogelijk: van de productie tot de transport en van de ingrediënten tot de verpakkingen, alles wordt zo fair en milieuvriendelijk mogelijk gemaakt en gedaan. Bijzonder productieproces Na het handmatig selecteren van de biologische bonen worden de bonen geroosterd, vermalen en gewalst.

Vanuit de Domicaanse Republiek wordt de cacao geheel op windkracht naar hun kade gebracht
In Peru hebben ze een moderne fabriek waardoor de cacaoboeren voor het eerst in de geschiedenis ZELF cholatemaker worden.
De cacao uit Colombia komt van een vrouwen-koffiecoöperatie, die nu dankzij de cacao extra inkomsten genereert.
Ieder jaar komt het zeilschip Tres Hombres aan met hun nieuwe oogst biologische en fairtrade koffie uit de Domicaanse republiek. Na reis van bijna 6 maanden is het zeilschip de Tres Hombres weer terug bij Chocolatemakers in het westelijk havengebied van Amsterdam. In het ruim: maar liefst 9 ton biologische Trinitario cacaobonen en 300 kilo natuurlijke cacaoboter uit de Dominicaanse Republiek. Goed voor zo’n 200.000 Tres Hombres repen.

We kopen de “Trinitario” cacaobonen voor de Tres Hombres reep en Chocozeiltjes direct bij boerencoöperatie Co
nacado uit de Dominicaanse Republiek. In onze fabriek in Amsterdam maken we volledig emissievrij en op zonne-energie heerlijke chocoladerepen 40% melk met zeezout, 75% puur cacaonibs en de zeiltjes met dunne plakjes 52% melk chocolade met koffie en cacaonibs!

Land van herkomst: Congo/ Domicaanse Republiek/ Peru en Colombia