50 jarige jubileum!

Na een bijzonder geslaagd jubileumfeest* blijven we nog even in de stemming!

  • onze unieke jubileumdoppers blijven deze maand nog € 10,00 per stuk 
  • bij alle aankopen vanaf € 10,00 krijg u een gratis Tony’s jubileum reep (zolang de voorraad strekt)
  • het jubileumboek met de Tony’s jubileum reep: € 10,00 

 

Drie collector items die u, net als de burgemeester, niet mag missen!!Op 9 en 10 sept jl. heeft de Wereldwinkel Culemborg haar 50 jarig jubileum groots gevierd!

Op 9 sept. was er een zeer geanimeerde reünie/receptie in de door(oud)medewerkers druk bezochte synagoge. Ruim 60 medewerkers, ook veel uit de beginjaren ‘70 waren aanwezig. Naast speeches werd een prachtig jubileumboekje gepresenteerd dat de, soms woelige, 50 jarige geschiedenis van de Wereldwinkel Culemborg d.m.v. interviews met de oud- en huidige medewerkers schetst. Het boekje is bij Tomey en in de winkel te koop.

Op 10 sept was er voor de Winkel op Het Jach een feestelijke kraam met o.a. heerlijke gerechten en bijzondere artikelen, die werd geopend door de burgemeester. Als openingsact nam hij samen met een afvaardiging van de Kinderraad het watertappunt achter de kiosk in gebruik door een speciale jubileumdopper met water te vullen. De Wereldwinkel doneert een gedeelte van de opbrengst van die speciale Dopper aan een waterproject in Myanmar. 

De FairtradeWerkgroep Gemeente gaf een bijzonder cadeau: een Tonyreep met speciaal ontworpen jubileumwikkel. Ook ELK Welzijn, Amnesty en FTO feliciteerde ons persoonlijk met hartverwarmende cadeaus. 

De jubilerende Wereldwinkel overhandigde aan de Werkplaats voor de Wereld een cheque van € 3000,00 voor het onderhoud van een school in Tanzania. 

50 jarig jubileum (4)

Twee inspirerende prijswinnaars van onze prijsvraag “waarom onze Fairtradewinkel niet mag ontbreken in Culemborg?” werden in het zonnetje gezet. Met de Kinderraad hebben we gewerkt aan het beter zichtbaar maken van het Watertappunt. Renske Batten heeft een prijs gewonnen met een tekening van het watertappunt!
Theater aan de Slag verzorgde een schitterend optreden met liederen en djembé, mogelijk gemaakt door het Cultuur Fonds. Vervolgens droeg de stadsdichter Martin Walton een speciaal voor ons jubileum geschreven gedicht voor met het prachtige slotcouplet: “Er is altijd een winkel voor hoop, handel in harmonie, begin van bestaan andersom”
Kortom – De Wereldwinkel Culemborg kijkt terug op een gewéldig jubileumfeest!