Wereldwinkel-jubileum-Dopper

Wist u dat…. De Wereldwinkel Culemborg in september 50 jaar bestaat?

Dat vieren we alvast met een unieke Wereldwinkel-jubileum-Dopper
€ 12,50 (limited edition!)
Onze Dopper staat voor: duurzaam, minder plastic, zorgvuldig met water bovendien gaat € 0,50 van elke verkochte jubileumdopper naar een kleinschalig waterproject in Myanmar, waar mensen elke druppel water die zij nodig hebben zelf aan moeten slepen. Het project voorziet in materiaal waarmee zij een verbinding kunnen aanleggen met de waterbron. Met de aankoop van 1  jubileum-Dopper voorziet u al 1 mens een jaar van schoon water!

Weet u trouwens dat de Wereldwinkel zélf een gratis-watertappunt heeft? (www.drinkwaterkaart.nl)

Dopple

Bouw mee aan functionele watersystemen in Senthang!

In het westen van Myanmar ligt de bergachtige en dicht beboste Chin provincie. Ten zuiden van provinciehoofdstad Hakha ligt Senthang, een uitgestrekt gebied met ongeveer dertig duizend mensen, verdeeld over zo’n veertig dorpjes.
De mensen leven van de rijst en groente die ze verbouwen. Schoon drinkwater is er niet vanzelfsprekend. Er zijn veel riviertjes van waaruit water gedragen wordt naar dorpen, maar in het regenseizoen worden de rivieren modderig en het water ongezond. Gelukkig zijn er in de heuvels schone waterbronnen, die met buizen aan de dorpen verbonden kunnen worden.
De stichting Chin in Need (https://www.chin-in-need.nl/) doet lokale projecten om samen met de mensen zelf zulke watersystemen aan te leggen. Een dergelijk typisch watersysteem geeft voor ongeveer tienduizend euro zo’n duizend mensen water voor 25 jaar

 

Met andere woorden, voor ongeveer 50 cent (= de aankoop van 1 Dopper) krijgt een mens een jaar lang schoon water!   

#wereldwinkelculemborg/#gastvrijstadCLMBRG/#binnenstadculemborg