Welkom bij

Wereldwinkel Culemborg

Fouad Sidali voorzitter Wereldwinkel Culemborg

Culemborg- Fouad Sidali (52) is de nieuwe voorzitter is van de Stichting Wereldwinkel Culemborg. Het bestuur is erg blij met de komst van Sidali. Hij is een persoon met veel ervaring op communicatief, maatschappelijk en politiek bestuurlijk vlak. Ooit begonnen als journalist bij de NOS, communicatieadviseur tot wethouder in Culemborg. Tegenwoordig is Sidali werkzaam als directeur-bestuurder van de Stichting Peuterspeelzalen in Dordrecht.

Sidali heeft er veel zin in om zijn steentje bij te dragen aan eerlijke handel. Want dat is waar de wereldwinkel voor staat.  Fairtrade is eerlijke handel met respect voor mens en milieu.

“Als Fairtrade gemeente heeft Culemborg afgesproken om zich in te zetten voor eerlijke handel en bewustwording daarover. Samen met het bestuur, onze vrijwilligers, gemeente en vele maatschappelijke instellingen wil ik werken aan de bewustwording van eerlijke handel”, aldus Sidali.

De wereldwinkels verkoopt mooie cadeaus: Gifts & Living (non-food) producten zoals decoraties en servies, maar ook voedingsmiddelen met een Fairtrade keurmerk zoals dat van Stichting Max Havelaar. “Er ligt nog een grote opgave voor onze stichting om de samenwerking aan te gaan met onze lokale ondernemers. Veel van hen doen aan Fairtrade. Dat is erg goed. Samen met hen willen we kijken naar toekomstige samenwerking op het gebied van bewustwording en eerlijke handel. We zijn een stichting met tientallen jaren ervaring en dat willen we graag delen met onze ondernemers,” zo zegt Sidali.